Kalender en meer

Onze missie

European Philharmonia gaat de uitdaging aan om zonder subsidies klassieke muziek te brengen voor een breed publiek. Een mooie uitdaging voor een mooie toekomst.

Op het programma

Hier is onze kalender voor dit seizoen. Bekijk steeds ook onze Facebook pagina voor de meest actuele informatie.

The best of Pink Floyd Symphonic

Het meest iconische werk van Pink Floyd is ongetwijfeld The Wall, dat in 2019 40 jaar geleden verscheen.  Het is het bestverkochte dubbelalbum aller tijden met een wereldwijde verkoop van meer dan 30 miljoen exemplaren.  Tijdens deze show viert European Philharmonia deze verjaardag op passende symfonische wijze.

Maar het oeuvre van de band is natuurlijk nog veel groter én gevarieerder.  Artistiek leider Walter Proost en arrangeur Roberto Molinelli maakten voor het eerste deel van de avond een selectie uit het rijke repertoire van één van de meest legendarische rock bands ooit.  Ze kozen voor het werk uit The Dark Side of The Moon, Wish You Were Here, Animals en The Division Bell.  Als solist werd gekozen voor Olivier Laurent van de tribute band ‘Shine on Floyd’ uit Bergen.

 Pink Floyd is nog steeds een fenomeen en dit concert zet dat fenomeen meer dan ooit in de kijker.

Kalender:

Tribute to Hans Zimmer

TRIBUTE TO HANS ZIMMER – The Most Spectacular Music from the Movies.

Hans Zimmer is ongetwijfeld de meest bekende filmcomponist van de laatste 10 jaar. Zijn HANS ZIMMER LIVE tour heeft wereldwijd miljoenen fans onvergetelijke avonden bezorgd. In 2016 en 2017 reisde European Philharmonia mee met de maestro tijdens de tournee.

A TRIBUTE TO HANS ZIMMER is hun eerbetoon aan deze grootmeester van de soundtrack. Ze spelen vele nieuwe fragmenten filmmuziek van de grootste films van de laatste jaren. Het belooft een hoogtepunt te worden tijdens het voorjaar van 2019!

Een selectie hoogtepunten uit het concert: Lion King – Rain Man – Pirates of the Caribbean – Gladiator – Crimson Tide and Demons –The Last Samurai – Pearl Harbor and much more.

Orkest: European Philharmonia
Rock band & vocals: Eric Melaerts
Vocals : Gene Thomas & Patsy Verfaillie
Dirigent: Walter Proost

Op de kalender:

 • 20 april 2022 – Schouwburg Hengelo
 • 1 mei 2022 – Breda

Elvis Symphonic

The King will live forever!

Elvis Presley, is een mythe en nog altijd een gevierde wereldster. Miljoenen fans over de hele wereld zijn nog steeds in de ban van zijn muziek.

Elvis Symphonic brengt de grootste hits en enkele bijna vergeten pareltjes van de legende die ons te vroeg is ontnomen. Walter Proost, de bedenker van de grootste symfonische crossover producties en artistiek leider van European Philharmonia, wil met deze nieuwe productie een Symfonisch eerbetoon te brengen aan “THE KING“.

En wie is beter om Elvis te vertolken en te interpreteren dan onze Belgische artiest Franz Govaerts, die al meer dan 25 jaar met groot succes wereldwijd alle nummers van The King vertolkt. Hij werd in 2006 “ Images of the King WORLD CHAMPION “ in Memphis USA.

Kalender:

 • 26 november 2021 – CC Nova, Wetteren
 • 8 januari 2022 – De Schalm, Veldhoven

BOND SYMPHONIC

De James Bond films hebben vele melodieën opgeleverd die tot de beste filmmuziek behoren. De titelsongs zijn vaak gezongen door populaire zangers en uitgevoerd door gerenomeerde bands. Denken we maar aan Shirley Bassey bij Goldfinger of Madonna en nu ook Billie Eilish. Op vrijdag 23 oktober wordt deze muziek symfonisch tot leven gebracht in Kursaal Oostende door het European Philharmonia met als solisten Gene Thomas, Eva Jane Smeenk en niemand minder dan Astrid Stockman.

Kalender:

 • 29 januari 2022 – Roosendaal
 • 24 februari 2022 – Waver
 • 25 februari 2022 – Kursaal Oostende

Ennio Morricone

THE MOST BEAUTIFUL MOVIE MUSIC

De mooiste muziek van de legendarische componist in een avond vol nostalgie.

Tournee:

 • 20 maart 2022 – Waver
 • 21 mei 2022 – Bergen op Zoom
 • 4 februari 2023 – Leuven

En verder...

Operetteconcert

 • 23 december 2021 – Halle

Nieuwjaarsconcert

 • 2 januari 2022 – Veenendaal
 • 7 januari 2022 – Beersel
 • 14 januari 2022 – Grote Kerk, Wetteren
 • 15 januari 2022 – Lille (Kempen)

Music for the millions

 • 13 januari 2022 – Begen op Zoom
 • 21 januari 2022 – De Lievekamp, Oss

Operetteparels

 • 13 februari 2022 – Kursaal Oostende

ABBA Symphonic

 • 8 oktober 2022 – Leuven 

HAUSER

Na over de hele wereld te hebben gespeeld in uitverkochte arena’s als de helft van het befaamde duo 2CELLOS, keert Stjepan Hauser, vanaf nu bekend als HAUSER, terug naar zijn klassieke roots. Hij brengt samen met een volledig orkest in de lente van 2020 een reeks shows in de grote Europese steden.

HAUSER speelde voor het eerst zijn klassieke show in Zagreb in 2017, samen met de Zagreb Philharmonic. De opmerkelijke show werd een waar Youtube fenomeen met werken zoals het Adagio van Albinoni. De show werd ondertussen al meer dan 40 miljoen keer bekeken.

In een reeks indrukwekkende zalen in de belangrijkste Europese steden, zal HAUSER op het podium staan en klassieke stukken brengen op zijn eigen, kenmerkende passionele en dynamische stijl. Ondersteund door een nieuw klassiek album, dat in 2020 verschijnt, zal deze show zijn levenslange liefde voor muziek tot uiting brengen, uiteraard voorzien van zijn karakteristieke flair.

Kalender:

Hommage Charles Aznavour

FOR ME FORMIDABLE

CHARLES AZNAVOUR was de oudste en laatste der giganten. De ultieme belichaming van een generatie Franse zangers, maar wel één die nooit zijn Armeense origine verloochende. Armenië, zijn geboorteland, dat hem als een held ontving als Ambassadeur en waarvoor hij in de bres sprong na de aardbeving van 1988.

Deze auteur-componist en vertolker van meer dan 1.000 chansons schreef altijd eerst zijn teksten om daarna te wachten tot zijn net gecreëerde juweel de gepaste muzikale begeleiding vond. Het waren vaak melodieën die alle generaties konden mee neuriën. Hij zal wereldwijd, Amerika inbegrepen, herinnerd blijven als één van de grootste zangers van de laatste honderd jaar en dit op het allerhoogste niveau. Op eigen kracht veroverde hij in 1963 Carnegie Hall in New York, zijn lievelingsstad waar hij als Anglo-Parijzenaar, als “de Franse Sinatra“, ware triomfen beleefde.

Walter Proost zal European Philharmonia en het combo dirigeren in de symfonische versie van 24 nummers, gezongen door de specialisten van het Franse repertoire in België : Jo Lemaire en Patrick Riguelle. Een tournee die zal aanvangen in februari 2019.

Tournee:

 • Binnenkort nieuwe data

BOND SYMPHONIC

De James Bond films hebben vele melodieën opgeleverd die tot de beste filmmuziek behoren. De titelsongs zijn vaak gezongen door populaire zangers en uitgevoerd door gerenomeerde bands. Denken we maar aan Shirley Bassey bij Goldfinger of Madonna en nu ook Billie Eilish. Op vrijdag 23 oktober wordt deze muziek symfonisch tot leven gebracht in Kursaal Oostende door het European Philharmonia met als solisten Gene Thomas, Eva Jane Smeenk en niemand minder dan Astrid Stockman.

Kalender:

Hoe het begon

European Philharmonia werd opgericht in 2013. Het concept en de methodiek van het orkest zijn uniek. De bedoeling van de oprichters is om klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen. Klassieke muziek is alomtegenwoordig en toch is het moeilijk om de concertzalen gevuld te krijgen. Het is de visie van artistiek leider en dirigent Walter Proost om juist die muziek te brengen die de mensen graag willen horen en die te doorspekken met af en toe een ontdekking…

Walter Proost

Walter Proost is de bezielende artistieke kracht achter het orkest. Onder zijn leiding verenigt European Philharmonia gevestigde topmusici en jonge beloftevolle talenten. Elk jaar wordt een repertoire samengesteld met de bedoeling dit te brengen in verschillende schouwburgen en de beste concertzalen van België en Nederland.

Walter Proost is een graag geziene dirigent. Hij en zijn musici werkten reeds samen met vermaarde solisten als Boris Belkin, Yossif Ivanov, José van Dam, Marco Bakker, Eliane Rodrigues en Barbara Hendricks. In 2012 had hij de eer om enkele concerten van de beroemde tenor Plácido Domingo te dirigeren. Samen met het nieuwe orkest ondersteunt hij ook graag beloftevolle jonge solisten.